Kesätöihin UF:lle 2021?

Tänä vuonna haemme kesätyöntekijöitä arkkitehti- sekä rakennuttamis- ja valvontatehtäviin. Paikkoja on auki 2-3 kpl.

Lue alta lisätiedot sekä tehtävänkuvaukset ja laita hakemuksesi tulemaan!

25.1.2020

Haku United Foundersin kesätyöpaikkoihin vuodelle 2021 on nyt avattu!

Tarjolla on ykköspaikkoja 2-3 rakennusalan opiskelijalle kesälle 2021. Tänä vuonna haemme kesätyöntekijöitä arkkitehtisuunnitteluun sekä rakennuttamis- ja valvontatehtäviin.

Olet hakemamme tyyppi, jos olet rakentamisen rokkikukko, intohimoinen oppija ja uusien haasteiden rakastaja!

United Founders on tänä vuonna viisivuotissynttäreitään juhliva rakennusalan osaajien yritysyhteisö, joka haluaa olla paras asiantuntija asiakkaalle ja paras työpaikka työntekijälle. Kaikkiaan meitä on jo yli 70.

Tsekkaa sivun lopusta aikaisempien kesätyöntekijöidemme Juuson (arkkitehtisuunnittelu) ja Markuksen (rakennuttaminen ja valvonta) kuvaukset duuneistaan ja UF:llä työskentelystä! Niistä saat käytännönläheisiä esimerkkejä siitä, millaista on olla kesätöissä United Foundersilla arkkitehtisuunnittelun tai rakennuttamisen ja valvonnan parissa.

Haettavana olevat arkkitehtisuunnittelutehtävät sijoittuvat Helsinkiin ja Kotkaan, rakennuttamis- ja valvontatehtävät puolestaan Helsinkiin.

Helsingin Kannelmäen toimisto on päätoimipisteemme. Kotkan toimipisteemme sijaitsee Karhulassa.

Hakeminen:

Lähetä hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen info@unitedfounders.fi. Mainitse hakemuksessa tehtävä, jota ensisijaisesti haet (arkkitehtisuunnittelu tai rakennuttaminen ja valvonta).

Haku on auki 31.3.2021 saakka.

Lisätietoja:

Ottamalla Instagramimme sekä hashtagin #UFjengi seurantaan pääset tutustumaan meihin helposti ja nopeasti. Facebookista löydät Viikon kasvo- haastattelusarjan, joka esittelee porukkaamme työpöytien ja projektien takana hieman syvällisemmin.

Olemme vastuullinen kesäduunipaikka myös vuonna 2021.

#VKD21

Työntekijämme kertovat

Kesätyöntekijästä vakituiseksi ja Kuopiosta Helsinkiin – Juuso Sutinen

Aloitin Laitila Arkkitehdeillä kesätyöntekijänä 2019. Kesän jälkeen palasin viimeistelemään rakennusarkkitehdin opintojani Kuopioon, Savonia-ammattikorkeakouluun. Heinäkuusta 2020 alkaen olen ollut Laitilalla töissä kokoaikaisesti ja vakituisena.

Samoihin aikoihin muutin Kuopiosta tänne Helsinkiin. Työn ohessa viimeistelen myös Laitilalle tehtävää opinnäytetyötäni, joka on luonnossuunnitelma Kotkan opiskelija-asuntolasta.

Kesätöissä olen oppinut lisää mallintamisesta, projektien vaatimuksesta ja yleisesti eri suunnitteluvaiheista. Työtehtäväni ovat painottuneet vahvasti isoon projektiimme, Pasilan Konepajan suunnitteluun. On hienoa, että minut on heti alusta alkaen otettu mukaan isoon ja kansainväliseen projektiin. Konepajan lisäksi olen päässyt tutustumaan korjaus- ja uudisrakentamiseen myös pienemmissä projekteissa.

Kesätöiden avulla olen päässyt laajentamaan ja syventämään koulussa hankittua pohjatietoa. Lisäksi käytännön opit siitä, miten projektit etenevät, ovat olleet kullanarvoisia. Oppimista ovat tukeneet hyvät ja osaavat työkaverit.

United Foundersilla olen päässyt myös näkemään, kuinka eri suunnittelualojen ammattilaiset tekevät yhteistyötä. Esimerkiksi Helsingin toimistoltamme, jossa itse istun, löytyy arkkitehtisuunnittelijoiden lisäksi monen eri suunnittelualan asiantuntijoita, esimerkiksi rakenne-, sähkö- ja LVI-suunnittelijoita.

Tuliko mieleen jotain kysyttävää? Vastaan kysymyksiin mielelläni puhelimessa.

Juuso Sutinen, nuorempi suunnittelija
p. 050 300 6855

 

Kesätöissä ja osa-aikaisissa töissä Valiorakennuttajilla opintojen ohella – Markus Nevalainen

Tulin Valiorakennuttajille osa-aikaisiin töihin joulukuussa 2017, kun eka vuoteni rakennustekniikan opiskelijana Aalto-yliopistossa oli ohi. Edeltävänä kesänä olin ollut haalarihommissa NCC:llä. Sitä seuraavina kolmena kesänä olen jatkanut Valiorakennuttajilla kesätöissä ja työskennellyt myös joustavasti opintojen ohessa.

Aluksi kaikki rakennuttamistehtäviin ja asiantuntijatyöhön liittyvä oli minulle uutta: taloyhtiöiden korjaushankkeet, projektimaailma, vastuut, tuntikirjaukset… Työn logiikka ja merkitys oli kuitenkin helppo ymmärtää: asiakas on ostanut meiltä palvelun, ja me rakennuttajakonsulttina tarjoamme tilattua palvelua oman yrityksemme osaamisen turvin.

Ollessani ensimmäistä kesää Valiorakennuttajilla vuonna 2018, kuljin kuukauden kokeneen projektipäällikön Kimmo Rahnaston matkassa. Osallistuin valvontakäynteihin kohteissa ja tein muistiinpanoja kokouksissa. Samalla seurasin Kimmon työskentelyä kokouksissa ja sitä kautta muodostin käsitystä siitä, mitä rakennuttajakonsultin tai valvojan työhön sisältyy. Kokemuksen karttuessa olen saanut enemmän vastuuta ja tehnyt myös hankkeiden kilpailutuksia, vetänyt urakkatarjousneuvotteluita sekä tehnyt rakennusteknistä valvontaa työmailla.

Valiorakennuttajilla on ketterä organisaatio, jossa työn tekeminen ja keskustelujen käyminen on välitöntä ja helppoa. Apua saa aina kun sitä tarvitsee. Valiorakennuttajilla ja koko United Foundersissa kannustetaan haastamaan ja tuomaan omia ideoita esiin. Haluan myös korostaa ystävällisten, kannustavien ja fiksujen työkavereiden tärkeyttä. Yrityksen johto (Saku ja Jouni) sekä muut työntekijät ovat aina tukeneet minua työssäni ja omien unelmien saavuttamisessa (esim. Työvaihto Kanadassa kesällä 2019).

Aikaisempi (lyhytkin!) työmaakokemus on tehtävässä avuksi. Työmaakokemus auttaa ymmärtämään esimerkiksi työmaan eri rooleja. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat tehtävässä tärkeitä, samoin se, että suhtautuu uusiin tilanteisiin rohkeasti ja ilman ennakkoluuloja. Suunnitteluohjelmien (kuten AutoCad) osaamisesta on myös hyötyä, samoin kyvystä tulkita rakennuspiirustuksia.

Kesä Valiorakennuttajilla antaa tosi hyvän näkemyksen projektinjohtamiseen ja rakennuttamistehtäviin. Kesän aikana opit ymmärtämään asioita niin tilaajan, urakoitsijan kuin rakennuttajankin näkökulmasta. Voit hyödyntää tätä kokemusta rakennustuotannon parissa tai rakennuttajan roolissa, riippuen ihan omista mielenkiinnon kohteistasi ja tavoitteistasi!

Tuliko mieleen jotain kysyttävää? Vastaan kysymyksiin mielelläni puhelimessa.

PS. alla kesätyömuistojani vuosien varrelta! 😊

Markus Nevalainen, projekti-insinööri
p. 050 351 4044