Kuntotutkimukset ja -kartoitukset

Kuntotutkimus sekä riski- ja kuntokartoitus meiltä

Asiantuntijan tekemä kuntotutkimus sekä riski- ja kuntokartoitus antaa sinulle tietoa kiinteistösi tämän hetkisestä kunnosta. Asunnon kuntotarkastus antaa ohjeistusta tuleviin huolto- ja korjaustoimenpiteisiin. Ymmärrys rakentamisen aikakauden rakennustavasta ja tyypillisimmistä rakennusajankohdan rakennusvirheistä helpottaa löytämään mahdolliset ongelmakohdat ja puuttumaan niihin ajoissa.

Kuntokartoituksen jälkeen tarvitset mahdollisesti arkkitehtipalveluita, saat kauttamme myös asiantuntevat arkkitehtipalvelut.

Koska kuntotutkimus on aiheellinen tehdä?

Yleisesti ottaen kuntotutkimus on laajempi selvitys kuin kuntokartoitus. Kuntotutkimuksen tarkoitus on antaa tietoa rakennuksen korjaustarvetta vaativien osien kunnosta niiltä osin, mitä yleensä ei ole havaittavissa silmämääräisesti kuntoa arvioitaessa.

Kuntotutkimus on tärkeä tehtävä ennen laajempaa kriittisten rakenne- tai taloteknisten osien korjausta. Kuntotutkimuksen tarkoituksena on estää väärän laajuisen korjauksen tekemistä, oli kuntoarvion jälkeen tehtäväksi suunniteltu korjaustoimenpide sitten uusiminen kokonaisuudessaan tai peittävä/suojaava korjaus.

Kuntotutkimus on mahdollinen tehdä esimerkiksi julkisivuille, parvekkeille, sähköjärjestelmälle, putkistolle, ilmanvaihdolle ja vesikatolle. Kuntotutkimuksessa otetaan yleensä materiaalinäytteet jotta tutkimus voidaan tehdä kattavasti ja se antaisi mahdollisimman tarkan kuvan tutkittavasta kohteesta. Kuntotutkimuksessa selvitetään myös vaurion tai vaurioiden syiden lisäksi mahdolliset korjausmenetelmät, arvioidaan kunkin vaihtoehtoisen korjausmenetelmän tuleva käyttöikä sekä korjauksen kustannukset.

Kysy lisää kuntotutkimuksesta tai pyydä tarjous kuntokartoituksesta!

Mikäli kuntotutkimus tai riskiarvio on tarpeen, yrityksistämme Plan B Korjaussuunnittelupalvelut Oy ja VisioPlan Talotekniikka Oy tarjoavat näitä palveluita. Kysy lisää ja kerro tarpeestasi kuntokartoitukseen tai kuntotutkimukseen liittyen, niin valitsemme sinulle yhdessä parhaiten juuri kyseiseen tapaukseen soveltuvan tekijän.

Kuntokartoituksen hinta määräytyy aina esim. kiinteistön laajuuden perusteella – tee tarjouspyyntö alla olevan lomakkeen kautta.