7.1.2020

Kuukauden asiakas: Eija Walsh

Ensimmäinen Kuukauden asiakkaamme on Vantaalla sijaitsevan Rajatorpan Isännöitsijätoimiston isännöitsijä Eija Walsh!

– Millaisia projekteja olet tehnyt yhteistyössä United Foundersin kanssa?

Olen tutustunut UF:ään Valiorakennuttajien Jouni Sirolan kautta, joka oli valvojana meillä isossa ryhmäkorjaushankkeessa. Sen jälkeen on ollut pienempien julkisivukorjaushankkeiden suunnittelua ja valvontaa. Nyt on alkanut suunnittelu yhdessä linjasaneeraushankkeessa, joka on tarkoitus toteuttaa YVR-hankkeena [yhteisvastuurakentaminen]. UniFersity-koulutustilaisuuksissanne olen myös käynyt.

– Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Isännöitsijän tehtävässä tulee hoidettua etupäässä lähiökohteiden korjaushankkeita. Lisäksi meillä on samassa toimipisteessä huoltoyhtiö, jossa olen toimitusjohtajana. Meillä on tiivis yhteistyö isännöinnin ja huollon välillä, se on itseäni kiehtonut ja on varmasti yksi syy siihen, että olen viihtynyt yli 30 vuotta samassa yrityksessä!

– Mitä arvostat palveluntarjoajassa?

Luotettavuutta. Sitä että pitää sanansa ja ei lupaa liikoja. Ammattitaito on tietenkin ensisijainen asia, mutta sitä löytyy monelta. Myös meidän asiakkaat arvostavat sitä että ollaan rehellisiä siinä mitä kerrotaan.

– Mikä muu on korjaushankkeiden hoitamisessa tärkeää isännöitsijän näkökulmasta?

Selkeys korjauksen läpiviennissä, että pystyy selkeästi kertomaan mitä tehdään. Ja aikataulutus, missä on myös tärkeää se, että ei luvata enemmän kuin pystytään tekemään. Sellaiset hankkeet, joissa eri osapuolet pystyvät puhumaan rehellisesti, tuottavat eniten tulosta. Suunnittelijoiden rooli on myös tärkeä, ja ihmistuntemuksesta on hyötyä.

– Mitä olet oppinut isännöitsijän työstä yli 30 vuoden aikana?

Ihan hirveästi kaikkea, mutta ikinä ei tarpeeksi! Isännöitsijällä pitää olla paljon erilaista osaamista: lakipuolelta, taloudesta, tekniikasta. Enemmänkin voisi opiskella, mutta onneksi on olemassa kaikkia pienimuotoisia kursseja ja koulutuksia. Isännöitsijällä tulee olla hyvät hermot, ja pitää osata pitää montaa lankaa käsissä ja viedä asioita järjestelmällisesti eteenpäin. Empaattista intoa vaaditaan, että osaa mennä näihin juttuihin mukaan, ja sitä kautta työ myös antaa paljon.

Eija rakkaan harrastuksensa golfin parissa

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

No se on ihan selvästi golf! En muuta ehdikään tekemään. Tuttuni ohjasi minut aikoinaan golf-kurssille, että oppisin äkkipikaisena ja kärsimättömänä ihmisenä rauhoittumaan siellä. En usko, että olen sitä oppinut sielläkään, mutta se on tosi kiva laji ja lähellä sydäntäni. Golfissa on paljon samanlaisia piirteitä kuin työssäni: jos haluaa tehdä hyvää tulosta niin pitää miettiä miten asioita tekee, sekä oppia ne omat vahvuudet ja pyytää apua muihin asioihin.

– Ikimuistoisin kokemuksesi?

Kun olin ollut täällä töissä 10 vuotta, sain matkalahjakortin lahjaksi ja päätin lähteä yksikseni Marokkoon. Oli jännä kokemus, jos ei nyt ikimuistoinen, kierrellä siellä yksin paikkoja. Onneksi mitään ikävää ei sattunut. Ja ehkä se, että olen uskaltanut lähteä maalta Salon suunnalta Helsinkiin, kun kaikki muut lähtivät Turkuun. Olen kyllä viihtynyt täällä!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä