1.6.2020

Kuukauden asiakas: Jani Gratschew

Kesäkuun 2020 asiakkaamme on Jani Gratschew, Asunto Oy Pajupillintie 15:n hallituksen puheenjohtaja.

– Mitä teet työksesi?

Asunto Oy Pajupillintie 15:ssa olen toiminut hallituksen puheenjohtajana jo noin 10 vuoden ajan. Päivätyössäni toimin YIT:n talopuolella vastuukorjaustyönjohtajana ja hoidan 1- ja 2-vuotistakuukorjauksia.

– Mikä hallituksen puheenjohtajan tehtävässä on parasta?

Onhan siinä se, että pääsen vaikuttamaan talon asioihin aika paljon. Hallituksen puheenjohtajana tai yleensäkin hallituksen jäsenenä pääsee huolehtimaan yhtiön asuntojen arvon säilymisestä ja vaikuttamaan mielenkiintoisiin projekteihin kuten esimerkiksi putkiremontteihin. Tehtävässä karttuu paljon kokemusta asunto-osakeyhtiön asioiden hoitamisesta.

– Millaisia projekteja olet tehnyt yhteistyössä United Foundersin kanssa?

Olemme toteuttaneet As Oy Pajupillintie 15:n linjasaneerauksen YVR-hankkeena (yhteisvastuurakentaminen). Linjasaneeraus on jo edistynyt reilusti yli puolen välin ja sisätöiden luovutus on heinäkuun aikana. (Toim. huom. Lista hankkeeseen osallistuneista yrityksistämme haastattelun lopussa.)

– Mikä As Oy:n hallituksen puheenjohtajan tehtävissä on tärkeintä?

As Oy:n hallituksen tehtävänä on huolehtia yhtiön osakkaiden asioista ja kiinteistön arvon säilymisestä, yhteisen omaisuuden hallinnasta. Tärkein tehtävä varmaankin on varmistaa, että yhtiössä ei tapahdu mitään katastrofaalista. Pitää olla jatkuvasti valppaana sen suhteen, miten yhtiön asioita hoidetaan. Yhteistyökumppaneiltaan hallitus ja taloyhtiö odottavat ammatillista näkemystä remonttien läpivientiin. Hallituksen puheenjohtajalla ja jäsenillä on omat päivätyöt, joten vastuuta ja valvontaa on pystyttävä siirtämään alan ammattilaisille.

– Mikä on viimeisin asia, missä olet onnistunut?

Vaikka yhtiömme putkiremontti ei ole vielä valmistunut, voin jo tässä vaiheessa todeta, että hanke on mennyt kaiken kaikkiaan hyvin. Projekti on ollut myös minulle iso ponnistus työn ohella. Merkittävä työpanos, jonka olen hankkeelle antanut, on edesauttanut remontin onnistumista. Olemme muuttaneet ratkaisuja matkan varrella ja saaneet aikaan taloudellisia säästöjä. Lämmittäisi mieltä, jos pääsisi vielä yhtiökokouksessa ilmoittamaan, että hankkeen budjetti on pitänyt tai jopa alittunut.

Jani yhtiönsä putkiremonttihankkeen keskellä.

– Mitä teet kaikkein mieluiten?

Yleisesti ottaen pidän luonnossa liikkumisesta, lähinnä maastopyöräilystä. Päivätyössäni tehtävänäni on tarjota asiakaslähtöistä rakentamispalvelua ja koen sen mieluiseksi. Työ takuukorjausten työnjohtajana liittyy aina ongelmiin ja reklamaatioihin – suuri osa päivätyöstäni on siis ongelmanratkaisua.

– Neuvoja As Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi aikoville?

Nykyisin ihmiset ovat tietoisia ja kiinnostuneita taloyhtiön asioista. Puheenjohtajan tuleekin kyetä perehtymään kiinteistön asioihin hyvin. Kannattaa muistaa, että kun ammatti-isännöitsijä hoitaa yhtiön hallinnolliset tehtävät, hallituksen jäsenten on hyvä pitää keskittymisensä käytännönläheisessä työssä. Hallituksen pitää olla tasapuolinen kaikkia osakkaita kohtaan ja kuunnella osakkaiden esiin tuomia asioita mahdollisuuksien mukaan. Näillä vinkeillä pärjää pitkälle.

As Oy Pajupillintie 15:n linjasaneeraushankkeen suunnittelusta ja muista asiantuntijapalveluista vastasivat seuraavat UF-yritykset:

VisioPlan Talotekniikka Oy
VisioPlan Sähkö Oy
Arkkitehtikuvio Oy Helsinki
Plan B Korjaussuunnittelupalvelut Oy
Valiorakennuttajat Oy
Serrasorte Oy

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä