2.3.2020

Kuukauden asiakas: Laura Pääkkönen

Maaliskuun kuukauden asiakkaamme on Hoasin (Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö) rakennuttajapäällikkö Laura Pääkkönen!

– Mitä teet työksesi?

Toimin Hoasilla rakennuttajapäällikkönä. Vastaan meillä pääsääntöisesti korjausrakentamisesta, mutta minulla on tällä hetkellä poikkeuksellisesti myös yksi uudiskohde.

– Mikä työssäsi on parasta?

Työssäni pidän erityisesti sen monipuolisuudesta: toimistopäiviä on vain harvoin, joten liikun paljon kokouksesta ja työmaalta toiselle. Lisäksi jokainen kohde ja projekti on erilainen. Se pitää mielen virkeänä.

– Millaisia projekteja olet tehnyt yhteistyössä United Foundersin kanssa?

United Founders on mukana Hoasin perusparannusallianssissa, jossa toimin projektipäällikkönä. United Founders vastaa arkkitehti-, rakenne-, LVIA- ja sähkösuunnittelusta hankkeeseen kuuluvissa kohteissa. Kohteita on yhteensä viisi ja nyt meillä on toisen kohteen eli Pasilanraition työmaavaihe menossa. Ensimmäiseen kohteeseen asukkaat muuttivat sisään tammikuun lopulla. Näiden kohteiden kanssa riittää töitä näillä näkymin vuoteen 2022 asti.

– Mikä tällaisten projektien hoitamisessa on tärkeintä?

Punaisen langan näkeminen ja hankkeen eteenpäin vieminen sen mukaisesti. Minulle on myös tärkeää kehittää uutta ja löytää keinoja rakentamisen laadun parantamiseen.

– Mitä olet oppinut rakennuttamistehtävistä viime vuosien aikana?

Olen työskennellyt Hoasilla jo varsin pitkään ja saanut tehdä monipuolisia töitä. Rakennuttajapäällikkönä koen, että uuden oppiminen ja avoin suhtautuminen uudenlaisiin ajatuksiin on tärkeää. Olemassa olevia käytäntöjä kannattaa myös haastaa. Lisäksi olen oppinut paljon itsestäni Big Room -työskentelyn kautta ja pyrin jatkuvasti kehittämään omaa toimintaani.

Laura työmaalla.

– Mikä on viimeisin asia, missä olet onnistunut?

Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka olemme saaneet tahtiaikataulua pilotoitua perusparannusallianssiin kuuluvissa kohteissa. Olemme saaneet tärkeitä oppeja ja nyt haluammekin kehittää optimitahdin, jolla toimia. Lisäksi olen tyytyväinen siihen, kuinka kohteissani on erinomaisella työllä saavutettu 0-virheluovutuksia.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Vapaa-aikani menee hyvin pitkälti perheen ja ystävien parissa, mutta kevään koittaessa minut löytää yhä useammin veneen kyydistä. Veneily on meille rakas harrastus ja pyrimmekin siihen, että veneilykausi olisi mahdollisimman pitkä ja veneelle päästäisiin myös arkisin. Veneilyn ohella pidän erityisesti lukemisesta, ulkoilusta, hyvin syömisestä ja rentoutumisesta. Minulla on myös metsästyskortti, joskaan en ole vuosiin metsästänyt.

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä