6.4.2020

Kuukauden asiakas: Minna Kuutti

Huhtikuun asiakkaamme on Asuntosäätiö Rakennuttaja Oy:n projektipäällikkö Minna Kuutti!

– Mitä teet työksesi?

Toimin projektipäällikön tehtävissä Asuntosäätiö Rakennuttaja Oy:ssä. Toimimme osana Asuntosäätiö/Asokodit-konsernia. Istun Pasilassa korjausrakentamisen tiimissä ja toimialueenani on koko Suomi, pohjoisimmat kiinteistömme sijaitsevat Rovaniemellä. Rakennutan viihtyvyysremontteja, joita meillä käynnistetään noin 50 kohdetta vuodessa kolmen projektipäällikön voimin.

Päiväni ovat hyvin vaihtelevia. Osa kohteista on kilpailutusvaiheessa, suunnittelussa, työmaavaiheessa ja osa vastaanottovaiheessa. Työtehtäviini kuuluu suunnittelun ohjausta, kustannuslaskelmien laadintaa, yhteydenpitoa viranomaisiin, runsaasti erilaisia neuvotteluja, kilpailutusta, sopimusten laadintaa sekä työmaakäyntejä. Koronatilanteen myötä teemme töitä ainoastaan etänä. Kohteissamme on pystytty tekemään epidemian vuoksi vain ulkotöitä kuten julkisivukorjauksia, vesikattotöitä sekä piha-alueiden kunnostuksia, mutta asuntojen sisäpuolisia töitä on toistaiseksi jouduttu siirtämään.

– Mikä työssäsi on parasta?

Hankkeiden vaihtelevuus, päivät ovat aina erilaisia. Myös matkustaminen sopivassa suhteessa tuo työhön vaihtelua. Kehitämme omaa toimintaamme jatkuvasti ja se on hyvin mielenkiintoista ja pitää mielen virkeänä. Kehitämme omaa konseptiamme korjaushankkeisiin jatkuvasti ja tämän lisäksi teemme paljon kehitystyötä yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

– Mitä olet oppinut työssäsi kuluneen vuoden aikana?

Olen ollut Asuntosäätiöllä nyt vuoden. Sinä aikana olemme kehittäneet uusia malleja korjausrakentamisen alalle sekä tehneet yhteistyötä muiden kiinteistöomistajien kanssa. Esimerkiksi Hoas ja Espoon Asunnot ovat olleet mukana kehitystyössä alusta saakka. Olemme yhdessä pilotoineet urakkamuotoja sekä nyt uusimpana kehityspöydällä ovat sähköiset järjestelmät työmaalle. Ensimmäinen sähköisten järjestelmien käyttöönoton pilottikohde on mahdollisesti tulossa tänä syksynä.

– Millaisia projekteja olet tehnyt yhteistyössä United Foundersin kanssa?

Olemme tehneet viihtyvyysremontteja, joissa on ollut arkkitehti-, LVI- ja sähkösuunnittelua, rakennesuunnittelua sekä valvontaa. Pääasiassa siis viihtyvyysremonttien suunnittelutehtäviä.

– Neuvoja samaan työhön haluaville?

Ekaksi opiskele, opiskele! Työkokemusta on hyvä alkaa kerätä tekemällä esimerkiksi valvontatöitä tai menemällä urakoitsijan leipiin. Molemmista hommista saa hyvä pohjan rakennuttajan tehtäviin.

Kesämökkityömaalta viime kesänä otetussa kuvassa Minna pinnoittaa mökin perustuksia Leca-laastilla.

– Mikä on viimeisin asia, missä olet onnistunut?

Ihan viimeisin onnistumiseni on uuden kotimme täysi remontti. Siitä tuli niin hieno, että olemme nyt vähän yli-innokkaitakin asian suhteen. Myimme siis omakotitalon Espoosta, ostimme rivitalo-osakkeen Vantaan Kivimäestä ja remontoitiin se kokonaan uusiksi, sähköjä myöten. Teimme remonttia työn ohessa reilu kaksi kuukautta ja asuimme kuukauden ajan muuttolaatikoiden ja jätesäkkien keskellä vuokra-asunnossa kerrostalossa lähellä uutta kotiamme. Uusi koti täyttää nyt kaikki toiveemme.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Meillä on kaksi koiraa ja kolme kissaa, niiden kanssa tulee touhuiltua paljon. Toinen harrastukseni on hieman hupaisa rakennuttajan pestin omaavalle, nimittäin rakennamme ja remontoimme asuntoja ja taloja mieheni kanssa. Tällä hetkellä meillä on käynnissä kesämökkiprojekti Karjalohjalla, uudishanke. Miehelläni on yhden hengen rakennusalan yritys, jossa hän toimii kirvesmiehenä ja toimitusjohtajana. Nuorin neljästä lapsestamme, 13-vuotias tyttöni sanoikin, että me olemme rakennusriippuvaisia. Olemme jo sopineet, että kesämökin jälkeen emme hevillä lähde rakentamaan lisää… 😊

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä