4.5.2020

Kuukauden asiakas: Tiina-Maaria Päivinen

Toukokuun asiakkaamme on Isännöinti Saarinen Oy:n Tiina-Maaria Päivinen!

– Mitä teet työksesi?

Toimin Isännöinti Saarinen Oy:ssä isännöitsijänä. Toimistomme isännöintikohteet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla. Omat asiakkaani ovat asunto-osakeyhtiöitä Helsingissä ja Vantaalla.Nykyisessä työpaikassa olen ollut kaksi vuotta, isännöitsijänä yhteensä 8 vuotta.

– Mikä työssäsi on parasta? Entä mitä olet oppinut työssäsi kahdeksan vuoden aikana?

Työn monipuolisuus on rikkaus ja haaste. Joka viikko tuntuu oppivan jotain uutta tai osaaminen vahvistuu, kun saa olla mukana ratkaisemassa erilaisia haasteita. Itse tykkään olla mukana isoissa urakoissa. Linjasaneerausurakoita on työuralleni osunut jo kymmenkunta, julkisivu-urakoita muutama. Urakoiden suunnittelu ja toteutus antavat uutta tietoa, ja samalla oppii tuntemaan asiakasyhtiöiden asukkaat paremmin.

– Miten koronavirus on vaikuttanut isännöitsijän arkeen?

Parhaillaan koronaepidemia vaikuttaa kaikkien arkeen. Isännöitsijän työssä epidemia on lisännyt tiedottamista. Koronavirusta ja sen vaikutuksia mm. urakoiden etenemiseen seurataan jatkuvasti.Kiireinen yhtiökokouskevät ei toteutunut, vaan nyt selvitetään, saadaanko osa yhtiökokouksista pidettyä etäyhteyksin. Onneksi vuoden 2020 urakkapäätökset oli tehty jo ennen kevättä.

– Millaisia projekteja olet tehnyt yhteistyössä United Foundersin kanssa?

United Foundersin kanssa olen tehnyt yhteistyötä linjasaneeraushankkeiden suunnittelussa ja valvonnassa. Parhaillaan on käynnissä neljä linjasaneerausta, jotka ovat eri vaiheissa. Tutuksi ovat tulleet ainakin VisioPlan Talotekniikan Aku, Antti ja Seppo, VisioPlan Sähkön Jarno ja Samuli sekä Valiorakennuttajien Kimmo, Anssi ja Niko.

– Mikä tällaisten projektien hoitamisessa on tärkeintä?

Keskusteleminen, kuunteleminen ja luottamus toimijoiden kesken.

Tiina-Maaria Päivinen

– Neuvoja samaan työhön haluaville?

Isännöintityössä ei usein ole kahta samanlaista päivää. Työ sopii sosiaaliselle, haasteista nauttivalle, vaihtelevuutta janoavalle ja tiedonhaluiselle ihmiselle. Isännöitsijä pääsee paneutumaan mm. taloyhtiön hallintoon, talouteen ja tekniikkaan niin syvällisesti kuin itse haluaa ja jaksaa. Yhteistyö hallitusten, osakkaiden ja asukkaiden kanssa on erilaista jokaisessa taloyhtiössä. Ala kehittyy ja uusia osaajia tarvitaan koko ajan lisää.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Vapaa-aika kuluu pitkälti vanhemman lapsen koripalloharrastuksen (kannusta, kuljeta, kustanna) merkeissä. Kesällä ollaan mökillä perheen kanssa.

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä