9.6.2021

Tutustu Pasilan Konepajan hankkeeseen!

Pasilan Konepaja
United Foundersin yritykset ovat vahvalla edustuksella mukana Pasilan Konepajan projektissa.

Hankkeessa tarkoin suojeltu arvorakennus, VR:n vaunujen kokoonpanohalli ja maalaamo, muutetaan teollisuuskiinteistöstä moderniksi tapahtumakeskukseksi.

UF-yritykset vastaavat Pasilan Konepajan arkkitehti-, rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelusta, palokonsultoinnista ja sprinklerisuunnittelusta sekä valvonnasta ja projektinjohdosta. Hankkeeseen meiltä osallistuvat Laitila Arkkitehdit,
Plan B Korjaussuunnittelupalvelut, VisioPlan Talotekniikka, VisioPlan Sähkö, Paloturvasuunnittelu Block sekä Serrasorte.

Teollisuuskiinteistöön ollaan rakentamassa liike-, ravintola- ja esimerkiksi liikuntatiloja. Vanhan konepajan tiloissa toimii jo nyt muun muassa BilleBeino Padel sekä Kansallisteatteri. Myös Lidl on avaamassa myymälän Konepajan alueelle.

Tarkoin suojellun konepaja-alueen muuttaminen tapahtumakäyttöön vaatii tarkkaa työtä ja suunnittelussa huomioidaan Museoviraston asettamat vaatimukset. Yksi vaatimuksista on rakenteiden tarkka analysointi. Rakennuksen ulkonäön ja mittojen suhteen ei tehdä muutoksia muista kuin pakottavista syistä uusia tiloja rakennettaessa.

Lue lisää: Näin Vallilan konepaja muuttuu (Helsingin Sanomat 11.4.2021)

Katso alta Serrasorten Jarkko Peltolan kuvaama esittelyvideo Konepajan sisätiloista ja katolta!

Tutustu Pasilan Konepajaan Serrasorten Jarkko Peltolan kanssa.
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä