8.3.2021

United Foundersin Erittäin Virallinen Vuosikertomus 2020

UF 2020 vuosikertomus
Taas on se aika vuodesta, kun ollaan saatu edellinen vuosi paketoitua vuosikertomuksen muotoon. Tässä siis jälleen yksi erittäin virallinen UF:n vuosikertomus 🙂

Tammikuu

Kesätyörekry käynnistetään kuun puolessavälissä UF:n eri viestintäkanavissa. Iloksemme hakemuksia alkaa saapua runsaasti!

UF alkaa julkaista somessa uutta kuukauden asiakas -juttusarjaa, jonka tarkoituksena on tuoda esille upeita asiakkaitamme ja heidän kanssaan tehtävää yhteistyötä. Juttusarja saa heti hyvän vastaanoton.

Tammikuussa juhlitaan myös yhteisvalmistujaisia, kun Valiorakennuttajien Niko valmistuu rakennusarkkitehdiksi ja ja VisioPlan Sähkön Jarno insinööriksi (AMK). Onnea molemmille!

Helmikuu

TV5:llä alkaa Mestaritekijät-sarja, jossa seurataan erilaisten käsityöharrastajien kilpailua mestaritekijä-tittelin voitosta. Mukana on myös VisioPlan Talotekniikan Esa, joka voittaakin heti ensimmäisen jakson mestaritehtävän! UF-porukka seuraa viikosta toiseen Esan suoriutumista ja hienojen teosten syntymistä, aina Esan ansiokkaaseen neljänteen sijaan asti.

Esa Lindroos
Esa ja 1. jakson mestaruustehtävän voittotyö: mopon takarattaista,
tietokoneen näppäimistöstä ja rosteripellistä yhdistelty kehys.

United Founders saa uuden jäsenen, kun Taloushallinto Koskelin Oy perustetaan. Yritys tarjoaa nimensä mukaisesti erilaisia taloushallinnon palveluita, ja huolehtii jatkossa myös UF:n kirjanpidosta ja palkkahallinnosta. Yritystä luotsaavat Marja-Leena ja Tiina Koskelin.

Helmikuun lopulla juhlitaan VisioPlan Talotekniikan Mikko Virtasen valmistumista rakennusmestariksi (AMK). Onnea!

Maaliskuu

Ennen koronaviruksen iskemistä ehditään toteuttaa Tahkon reissu, jonka aikana UF-porukkaa viettää muutaman iloisen päivän mäessä, hiihtämässä, ratsastamassa, lenkillä ja muuten yhdessä hengaten. Yleiseen käyttöön tarttuu myös pohjanmaalainen arvosteluasteikko: hylätty, heikko, tyydyttävä, kiitettävä, aivan hyvä.

Kuun puolivälissä siirrytään yleisen suosituksen mukaisesti etätöihin koronaviruksen takia. Töitä pyritään jatkamaan niin normaalisti kuin mahdollista, ja työntekijät virittelevät koteihinsa etätyöpisteitä. Niistä jaetaan myös kuvia UF:n Instagramiin.

Etäilyn johdosta aloitetaan säännölliset etäkahvitauot ja etä-afterworkit. Ensimmäisillä afterworkeillä Emmi pitää musavisan nokkahuilulla. Visan voittaa selvin numeroin VisioPlan Talotekniikan Esa Lindroos 😎

Huhtikuu

Etäily jatkuu, niin myös etä-afterworkit. Huhtikuussa on vuorossa pari tietovisaa: Kuun alkupuolella pidetään visa Kahoot-sovelluksen avulla, ja voittajaksi selviytyy Paloturvasuunnittelu Blockin Pekka Äyräs 👏 Loppukuusta puolestaan VisioPlan Talotekniikan Esa pitää tietovisan, jonka voittaa UF:n Timo Huomo 💪 Voittajat lahjotaan makeilla palkinnoilla (suklaalla).

Toukokuu

UF saa jälleen yhteisöönsä uuden yrityksen! Asiantuntijapalvelut Linjatiimi Oy perustetaan VisioPlan Talotekniikan ja Valiorakennuttajien toimesta. Yritys tekee LVI-suunnittelua ja -valvontaa ja keskittyy Tampereen seudulle. Toimitusjohtajana toimii VisioPlan Talotekniikan Aku Vikblom.

Rakennuslehti julkaisee vuosittaisen listansa Suomen suurimmista toimijoista rakennusalalla. Suurimpien suunnittelu- ja konsulttitoimistojen listauksessa (vuoden 2019 tietojen perusteella) United Founders nousee sijalle 31. Suunta on siis edelleen vahvasti ylöspäin edellisten vuosien sijoituksista 76 ja 44! UF:n liikevaihto vuonna 2019 oli 6,56 miljoonaa euroa ja muutos vuodesta 2018 oli 46 prosenttia.

Suurimmat-kyselyn tuloksia

Kesäkuu

Kesäkuussa koronavirustilanne on helpottanut sen verran, että saadaan järjestettyä uusien työntekijöiden perehdytystilaisuus sekä pienimuotoiset kesäjuhlat, osaksi etänä ja osaksi paikan päällä. Kesäjuhlia vietetään kirjailijatalo Villa Kivessä Töölönlahden rannalla.

Ruokailun lisäksi ryhmät kisaavat visassa, jonka yhtenä tehtävänä on laatia kesäruno – kirjailijatalossa kun ollaan. Ja millaisia runosieluja porukasta kuoriutuukaan! Voittajaksi selviää tämä upea runo:

Jos voisin! Kulkisin tai tekisin
Suppilaudan vuokraisin
Jos en rahalla, niin väkisin
Lahtea ympäri meloisin
Aaltoja hiljaa ihailisin
Pimenevässä illassa nautiskelisin
Villa Kivestä kiittäisin

Kesäjuhlia vietettiin kauniissa maisemissa Töölönlahden rannalla.

Heinäkuu

Suuri osa porukasta lomailee, ei mainittavia tapahtumia!

Elokuu

Viimeisetkin kesälomat alkavat loppukuusta olla pidetty. Onneksi moni on saanut viettää mukavan kesän koronatilanteen helpottaessa. Kesän jälkeen tarkistetaan kuitenkin jälleen etätyökäytäntöjä ja toimenpiteitä toimistolla koronaan liittyen. UF-porukka on tsempannut hienosti kevään ja kesän yli poikkeustilanteen jatkuessa. 👊

Syyskuu

United Foundersin hieno uusi valokyltti kiinnitetään Helsingin toimiston julkisivuun!

Valokyltti Halsuantie 2:ssa.

UF:n juhlavuotta varten perustetaan toimikunta. Vuonna 2021 United Founders täyttää viisi vuotta, ja ideoita asian juhlistamiselle on paljon.

Lokakuu

UF:n Instagramiin koostetaan eläinten päivän kunniaksi suloisia kuvia henkilöstön eläinystävistä 😊

Osa tärkeistä eläinystävistämme.

Valiorakennuttajien Niko Oksa nimitetään UPJ Helsinki Oy:n virkaa toimittavaksi toimitusjohtajaksi.

Marraskuu

Marraskuun alussa vietetään United Foundersin ja Valiorakennuttajien toimitusjohtajan Saku Harjunpään 50-vuotissynttäreitä. Toimistolla järjestetään pienimuotoiset kakkukahvit ja luovutetaan Sakulle syntymäpäivälahja. Se on UF:lle tyypilliseen ei-hierarkiseen tyyliin tietysti… muotokuva johtajasta itsestään 😊 Onnea Saku!

Saku esittelee 50-vuotislahjaansa.

Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta muistetaan jälleen UF:n perheenlisäystä saaneita työntekijöitä. Ruusut ja kultalusikat luovutetaan Taloushallinto Koskelinin Tiinalle, Valiorakennuttajien Nikolle ja Plan B Korjaussuunnittelupalveluiden Tonille. Onnea kaikille perheenlisäyksen johdosta!

Lapsen oikeuksien päivä

Joulukuu

Joulukuussa on luvassa lisää synttäreitä, kun Plan B Korjaussuunnittelupalveluiden toimitusjohtaja Timo Oja täyttää 40 vuotta. Lahjaksi hän saa lahjakortin, jolla pääsee lennolle pienkoneella pöristellen. Lennon aikana pääsee myös itse ohjausvastuuseen yläilmoissa. Onnea Timo!

Pikkujoulut päätetään järjestää etänä. Ohjelmassa on muun muassa vuoden teko -palkinnon jako. Voittajaksi äänestetään tänä vuonna VisioPlan Talotekniikan Esa Lindroos esiintymisestään ja menestymisestään TV5:n Mestaritekijät-ohjelmassa. Huikeita kädentaitojaan ohjelmassa esitellyt Esa palkitaan kiertopalkinnon lisäksi Lego Technic -sarjan nivelkaivoskuorma-autolla.

Lisäksi pikkujouluissa avataan Secret Santa -lahjoja, jotka ovat UF:n perinteiden mukaan itse tehtyjä. Tälläkin kertaa paketeista paljastuu upeita tekeleitä, mm. patalappu, kangaskassi, heijastin-avaimenperä, runo ja pipareita!

Näihin lahjoihin, kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää tämä poikkeuksellinen vuosi.

Pikkujouluja etäyhteydellä
Vuoden teon palkitseminen.
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä