11.11.2020

Viikon kasvo: Aleksi Hiissa

Viikon kasvo, Aleksi Hiissa
Haastattelusarjassamme on tällä viikolla vuorossa sähkösuunnittelija Aleksi Hiissa Takoi Sähköstä

– Työsi pähkinänkuoressa?

Sähkösuunnittelua pääasiassa, teen sen lisäksi sähkövalvontaa aina tarpeen mukaan. Suunnittelun puolella kohteina on ollut linjasaneerauksia ja liiketiloja. Työn ohessa viimeistelen sähköisen talotekniikan insinööriopintojani ja teen parhaillaan opinnäytetyötä aiheella ”Sähkövalvojan rooli ja tehtävät rakennushankkeessa”.

– Olet ollut United Foundersilla 1,5 vuotta. Miten kuvailisit UF:ää työpaikkana?

Aloitin UF:llä vuoden 2019 toukokuussa. Olen tykännyt tästä työpaikkana paljon. Porukka on lämminhenkistä ja fiilikseni on alusta asti ollut hyvin vastaanotettu.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Käyn kuntosalilla ja kesäisin pelaan paljon frisbeegolfia. Se on ollut tässä kolme vuotta lähellä sydäntä. Tykkään käydä myös ihan ympäri Suomea tutkimassa uusia kenttiä. Siinä näkee eroja paikkojen ja ratojen välillä. Kavereiden kanssa onkin tullut tehtyä viikon mittainen frisbeegolf-roadtrippi täällä Suomessa viime kesänä.

– Mitä haluaisit muuttaa maailmassa?

Aloitetaan tärkeämmästä – jos voisin peruuttaa koronaviruksen, tekisin ainakin sen. Toisena haluaisin Suomeen kunnolliset talvet. Tässä tullaan ehkä ilmastonmuutoskysymykseen. Käyn talvisin tavallisesti laskettelemassa välillä enemmän, välillä vähemmän. Viime talvena olin reissussa Alpeilla ja tulevalle keväälle on jo Levin reissu varattuna. Rinteessäkin on hauskempaa olla, kun maisema rinteen ulkopuolella on hieno ja luminen. Suomen kesät ovat puolestaan hyviä, niihin ei tarvitse koskea. 😊

– Neuvoja opiskelijoille?

Tärkeintä on, että ala on itseä oikeasti kiinnostava. Silloin pystyy opiskelemaan tosissaan. Opinnot voivat loppua kesken kaiken, jos ala ei tunnu omalta eikä opiskelukaan siksi motivoi. Opiskeluajan kesätöiden saaminen on myös tärkeää.

Ajankäyttöön liittyen suosittelen keskittymään ainakin opintojen alkuvaiheessa ihan vaan päätoimiseen opiskeluun. Jos aloittaa alan työt opintojen ohessa, kannattaa sopia työnantajan kanssa pelisäännöistä ja joustoista. Välillä opiskelut vaativat nimittäin enemmän aikaa, välillä vähemmän. Esimerkiksi olen itse työskennellyt täällä kesäisin ja opintojen ohessa, ja nyt kun valmistumiseni lähenee, olen ehtinyt tekemään yhä enemmän töitä. Nämä vinkit siis kaltaiselleni päivämuoto-opiskelijalle!

– Edellisen haastateltavan Juuso Sutisen kysymys: Mitä sellaista haluaisit tehdä tulevaisuudessa, jota et ole vielä tehnyt?

Käydä katsomassa NHL-pelin paikan päällä, mahdollisesti Floridassa. Myös laskuvarjohyppyä olisi kiva kokeilla. Ehkä nämä kaksi voisi yhdistää samalla reissulla.

– Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Talvi lähestyy, käytkö laskettelemassa? Jos kyllä, niin suksilla vai laudalla, vai jollain muulla?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä