2.10.2020

Viikon kasvo: Aleksi Mikkonen

Viikon kasvo -haastattelusarjassamme on tällä viikolla vuorossa Takoin LVI-suunnittelija Aleksi Mikkonen!

– Työsi pähkinänkuoressa?

Olen pääsääntöisesti keskittynyt asunto-osakeyhtiöiden linjasaneeraushankkeiden LVI-suunnitteluun. Pidän linjaremppojen suunnittelusta, koska niitä tehdessä joutuu oikeasti miettimään, mistä esimerkiksi putket tulee vetää. Aina riittää haastetta. Työ on myös asiakaslähtöistä ja nautin, kun saan tehdä töitä yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Olet ollut täällä töissä nyt 1,5 vuotta. Miten kuvailisit UF:ää työpaikkana?

Ennen tänne tuloa toimin hetken aikaa LVI-työnjohtajan tehtävissä. Täällä olen ollut ensimmäisessä LVI-suunnittelutehtävässäni ja suunnittelu on vienyt meikäläisen mennessään. Tämä yhteisö, jossa saan olla mukana, on mahtava. Jos esimerkiksi tulee työssä joku oikosulku, niin täältä löytyy aina porukkaa valmiina auttamaan.

– Mitä olet oppinut LVI-suunnittelusta näiden 1,5 vuoden aikana?

Paljon! LVI-suunnittelussa tulee joka päivä vastaan asioita, joita en ole vielä aiemmin tehnyt. Ennen kaikkea olen saanut oppia, miten projektit viedään alusta loppuun. Projektinhallinnan ymmärrykseni on tässä puolentoista vuoden aikana kehittynyt selvästi.

– Mikä on viimeisin asia, missä olet onnistunut?

Olen ollut mukana Asunto Oy Pajupillintie 15:n linjasaneerausprojektissa alusta saakka, ja saimme kutsut projektin loppujuhlaan. Silloin tiesin itsekin onnistuneeni, ja siitä tuli lämmin ja positiivinen mieli.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Kesällä tuli frisbeegolfia käytyä heittämässä, siihen olen vähän hurahtanut. Asun Lahdessa ja eniten tulee käytyä omalla lemppariradalla Mukkulassa, joka on myös Lahden suurin frisbeegolfrata. Siitä kertyy nopeasti 20 000 askelta kun käy vähän rataa kiertämässä. Ennen korona-aikaa kävin myös pelaamassa sulkapalloa kahtena päivänä viikossa, mutta se on nyt tauolla. Lisäksi iltaisin tulee harrastettua e-urheilua ja sekin on mielekästä hommaa.

– Mistä haaveilet?

Tärkein lähiajan haaveeni on, että saisin kropan kuntoon ja sitä kautta pääsisin liikkumaan enemmän. Työelämän puolella haaveilen siitä, että minulla olisi joskus oma yritys pystyssä. Sitä ennen pitää kyllä kerätä vielä lisää kokemusta siitä, miten työelämä käytännössä toimii.

– Edellisen haastateltavan Saku Harjunpään kysymys: Kuka on kaikkien aikojen paras urheilija?

Kallistun varmaan jääkiekkomaailman puolelle, sanotaan Teemu Selänne.

– Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Mikä on villein unelmasi?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä