4.9.2020

Viikon kasvo: Ghislaine Martoq

Viikon kasvo, Ghislaine Martoq
Viikon kasvo -sarjan kesätauko on päättynyt! Jatketaan siis tekijöidemme esittelyä. Tänään vuorossa arkkitehti Ghislaine Martoq Laitila Arkkitehdit Oy Helsingiltä. 😊🎼

– Työsi pähkinänkuoressa?

Arkkitehtisuunnittelutehtäviä monipuolisesti. Toistaiseksi olen toiminut enemmän korjaus- kuin uudisrakentamisen suunnittelutehtävissä. Olen yleensä tiimimme yhteyshenkilö asiakkaan suuntaan. Tehtäviini kuuluu myös suunnittelutiimin ohjausta.

– Mikä on kivointa töissä juuri nyt?

On mukavaa, kun pääsin takaisin töihin äitiysloman jälkeen! Olen myös mukana eräässä isossa, kansainvälisessä hankkeessamme. Työtä tehdään ison suunnittelutiimin kesken ja osa tiimistä työskentelee ulkomailta käsin. Nyt korona-aikana olemme kokoustaneet etänä ja olen huomannut sen toimivan hyvin.

– Mitä olet oppinut arkkitehdin työstä 13 vuoden aikana? Tai mikä arkkitehdin työssä on mielestäsi tärkeää?

Kommunikaatio asiakkaan ja viranomaisen kanssa on hyvin tärkeässä roolissa. Siinä pitää osata olla selvä. Näissä hommissa tehdään töitä erilaisten ihmisten kanssa, ja yhteistyön on toimittava hyvin. Osapuolien ei siis auta alkaa riitelemään asioista. Kommunikaatio on varmaan yksi arkkitehdin työn haastavimpia alueita: miten saada ymmärrettyä asiakkaan toiveet, ja miten saada ne toteutetuksi asiakkaan toivomalla tavalla sekä määräyksien mukaan?

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Olen aika kiinnostunut musiikista ja olenkin jäsenenä Helsingin latinoamerikkalaisessa kuorossa (Coro Latinoamericano de Helsinki). Normaalisti laulan siellä säännöllisesti, mutta nyt korona-aikana laulaminen on ollut tauolla. Soitan myös kitaraa ja maalaan. Nyt kun lapset ovat pieniä niin kitaransoitto ja maalaaminen ovat jääneet vähemmälle. Vietän paljon aikaa ihan vaan perheen kanssa.

– Ketä henkilöä ihailet?

Yleisesti ottaen ihailen taiteilijoita ja muusikoita. Yksi suosikeistani on chileläinen folkloristi Violeta Parra (1917-1967). Hän on ottanut juuret musiikkiinsa Chilestä ja koko Eteläisestä Amerikasta ja keksinyt niiden juurien pohjalta uusia tapoja ilmaista asioita. Hän oli aktivisti ja ilmaisi musiikissaan ihmisten kärsimystä ja myös hänen omia tunteitaan.

– Edellisen haastateltavan kysymä kysymys: omatoimi- vai pakettimatka?

Omatoimimatka, en ole nimittäin ikinä ostanut pakettimatkaa. Haluan aina matkoilla itse päättää mitä teen ja katsella useampia vaihtoehtoja. Kun matkailen, en yleensä tykkää tehdä tarkkaa suunnitelmaa. Mielestäni on kivaa, kun saa mennä fiiliksen mukaan ja päättää matkan aikana, mihin haluaa mennä. Silloin ei tarvitse seurata mitään aikataulua. Ehkä pitäisi joskus kokeilla pakettimatkaa niin tietäisin siitäkin enemmän!

– Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Kuinka pitkä Chile on (kilometreissä)?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä