18.12.2020

Viikon kasvo: Jari Kiiski

Viikon kasvomme on Serrasorte Oy:n projektipäällikkö Jari Kiiski!

– Työsi pähkinänkuoressa?

Projektien vetäminen projektinjohdon eri tehtävissä. Nyt olen yhdessä kohteessa vastaavana työnjohtajana sekä useassa myös kosteudenhallintakoordinaattorina sekä turvallisuuskoordinaattorina. Lisäksi teen kustannusarvioita tilaajille. Yhdessä isossa projektissa vastaan hankinnoista sekä eri urakoiden kilpailutustehtävistä.

– Mikä on kivointa töissä juuri nyt?

Vaihtelevuus, kun pääsee myös työmaille! Minun ei tarvitse istua seiskasta neljään tietokoneen ääressä. Kaikki kohteet ovat myös keskenään erilaisia, samoin niiden parissa työskentelevät ihmiset. Ihmisethän näitä töitä tekee, joten niitä ihmisiä on myös mukava nähdä ihan oikeasti, ei pelkästään Teamsin välityksellä.

– Mikä esimerkiksi vastaavan työnjohtajan roolissa on tärkeää?

Siinä tehtävässä ei monia asioita näe muuten kuin olemalla paikan päällä työmaalla. Vastaavan työnjohtajan tehtävänä on pitää huoli hankkeen etenemisestä ja säästää tilaajan rahaa, ja siksi on oltava hyvin perillä siitä, miten eri tehtävät on työmaalla tehty. Sen havainnointi onnistuu parhaiten paikan päällä.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Kyllä se urheiluharrastuksiin menee. Harrastan pitkien matkojen juoksua sekä polkujuoksua ja joskus myös pyöräilen. Punttejakin tulee välillä nosteltua juoksuharrastuksen ohessa. Tähän aikaan vuodesta lenkit menevät otsalampun valossa ja nastakengillä. Näillä kylmillä keleillä on aina liukastumisen vaara mukana, ja siksi käytän nastakenkiä, vaikka niillä onkin vähän inhottava juosta. Kelillä ei ole itselleni niin väliä, aina sitä juostessa kastuu joko sisältä tai ulkoa päin.

– Mistä haaveilet?

Siihen liittyy meri, kuuma hiekka, aurinko, drinkkilasi ja kaksi lepolassea (huom! lepolasse on huonekalu).

– Edellisen haastateltavan Kaisa Korkeen kysymys: Mikä on suosikkijoululaatikkosi?

Se on kyllä perunalaatikko. Näin joulun aikaan pitää melkein viisikymppisenkin käyttää edelleen oman äidin palveluita.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Vakavasti vai tosissaan?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä