5.6.2020

Viikon kasvo: Jasmiina Rintala

Viikon kasvo, Jasmiina Lindberg
Tämän viikon kasvomme on Takoin Seinäjoen toimipisteen rakennesuunnittelija Jasmiina Rintala! Kuvaparissa Jasmiina kiertelemässä Helvetinjärven komeissa maisemissa.

– Työsi pähkinänkuoressa?

Teen tosi monipuolisesti erilaisia rakennesuunnittelutehtäviä. Suurin osa on ollut korjauskohteita, mutta on tässä ollut myös muutama uudiskohde. Tällä hetkellä teen suunnitelmia asunto-osakeyhtiön vesikattokorjaukseen, skeittipuistoon sekä terveysasemaan.

– Olet ollut United Foundersilla vähän yli vuoden. Miten kuvailisit UF:ää työpaikkana?

Tulin suoraan koulun penkiltä töihin tänne ja tämä on ollut aivan huippupaikka. Olen saanut paljon tukea ja apua muilta työntekijöiltä ja oppinut paljon. Vastuutakin on annettu sopivissa määrin. Yhteisönä koko UF on ollut mahtava ja täällä on hyvä yhteishenki.

– Ikimuistoisin kokemuksesi?

Olen toiselta koulutukseltani erikoismaalausartesaani ja tutkintoa suorittaessani olin opiskelijavaihdossa Maltalla vuonna 2018. Työskentelin yrityksessä, jossa entisöitiin vanhoja, pääosin puisia huonekaluja. Ne olivat oikein vanhoja ja koristeisia, sellaisia Italian rokokoon tyylisiä. Työn tekeminen Maltalla oli todella erilaista Suomeen verrattuna esimerkiksi työaikojen osalta. Siestaa emme suomalaisen vaihtokaverini kanssa kuitenkaan viettäneet.

– Mistä haaveilet?

Nyt hiljattain olen toteuttanut isoimpia haaveitani, ostettiin esimerkiksi omakotitalo mieheni kanssa, vietimme häitä ja valmistuin koulusta. Seuraavana olisi sitten haaveissa muutaman kuukauden reppureissu Euroopassa tai Aasiassa.

– Mitä teet kaikkein mieluiten?

Retkeilystä pidän tosi paljon, tykkään käydä tekemässä kansallispuistoissa vähän pidempiä reissuja. Tässä lähellä on Helvetinjärven kansallispuisto, siellä on tullut pari kertaa käytyä ja kesälomalla olisi tarkoituksena kiertää Karhunkierroksen pitkä versio. Harrastan myös joogaa lähes päivittäin. Lisäksi tykkään ruoanlaitosta, se on myös yksi harrastuksistani. Välimerellinen ruoka on oma suosikkini, mutta on ylipäätään hauska kokeilla eri kulttuureista tulevia ruokia.

– Edellisen haastateltavan kysymä kysymys: Montako tuntia viikossa harrastat liikuntaa, ja onko se mielestäsi riittävästi?

Vaihtelee tosi paljon… Jos ei lasketa pitkiä kävelyitä viikonloppuisin, niin sanoisin että kyllä neljästä viiteen tuntia viikossa tulee liikuttua. Se on ainakin itselleni riittävästi.

– Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Pakettimatka vai omatoimimatka?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä