6.11.2020

Viikon kasvo: Juuso Sutinen

Kuvaparissa Juuso purjelentokoneen kyydissä ja tunnistettavammassa muodossa.
Viikon kasvomme on Laitila Arkkitehdit Helsingin nuorempi suunnittelija Juuso Sutinen!

– Työsi pähkinänkuoressa?

Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa Pasilan Konepajan projektissa, jossa vanhasta konepajarakennuksesta remontoidaan liike- ja ravintolatiloja. Teen siinä arkkitehtisuunnittelutehtäviä, kuten piirustuksia ja rakennekuvia. Olen tehnyt myös muutaman pienemmän projektin suunnittelutehtäviä.

– Mikä on kivointa töissä juuri nyt?

Olen saanut olla mukana mielenkiintoisissa ja haastavissa projekteissa ja sitä kautta päässyt oppimaan, mitä ala vaatii. Olen kaiken kaikkiaan päässyt hyvin sisään alalle opintojeni päättymisen jälkeen!

– Olet ollut United Foundersilla kesäkuusta 2019 alkaen. Miten kuvailisit UF:ää työpaikkana?

Minulla on alusta asti ollut hyvä olla osa UF:ää, täällä on hyvä henki. Aloitin täällä tosiaan kesätyöntekijänä kesällä 2019. Sen jälkeen kävin viimeistelemässä opintojani Kuopiossa ja olen viime kesästä asti ollut Laitilalla töissä kokoaikaisesti täällä Helsingissä. Työn ohessa viimeistelen myös Laitilalle tehtävää opinnäytetyötäni, joka on luonnossuunnitelma Kotkan opiskelija-asuntolasta.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Tällaisina aikoina ei ole kovin ihmeellisiä puuhia ollut, koiran kanssa lenkkeilyä ja muuta tavallista.

– Mistä haaveilet?

Juuri nyt haaveilen, että pääsisin taas matkustamaan, tykkään siitä paljon. Tänä kesänä piti lähteä F1-matkalle ja se on toistaiseksi jäissä, joten sen matkan toteutus nyt ainakin. Monza Italiassa voisi olla yksi mahdollinen formulamatkan kohde tai sitten Barcelona Espanjassa. Myös Japanissa olisi joskus hienoa käydä. Lisäksi haluaisin lähteä purjelentämään – olen aikaisemmin lentänyt ja haluaisin jonain päivänä aloittaa harrastuksen uudestaan.

– Edellisen haastateltavan Tuulia Postin kysymys: Mikä on inhokkiruokasi?

Täytyy kyllä sanoa, että minulla ei ole mitään ylitsepääsemätöntä inhokkiruokaa. Lemppariruokien puolelta voisin nimetä sushin, se nousi kyllä omaksi suosikiksi täällä kesätöissä ollessani.

– Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Mitä sellaista haluaisit tehdä tulevaisuudessa, jota et ole vielä tehnyt?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä