31.12.2020

Viikon kasvo: Marja-Leena Koskelin

Viikon kasvomme on Taloushallinto Koskelinin kirjanpitäjä ja yrittäjä Marja-Leena Koskelin. Oikein hyvää uutta vuotta tässä samalla! Kaksi vuotta käynnissä ollut Viikon kasvo -sarjamme päättyy toistaiseksi!

– Työsi pähkinänkuoressa?

Päivittäisiin tehtäviini kuuluu asiakkaiden kirjanpidoista ja ostoreskontrasta huolehtiminen. Tarkistan ostolaskujen tiliöinnit ja arvonlisäverojen vähennysoikeudet, ajalliset kohdistamiset sekä tekniset tiedot. Minulla on myös joitakin palkkoja tehtävänäni, vaikka yrityksessämme on pätevä palkanlaskijakin. Vuosittain käsittelen asiakkaiden tilinpäätökset ja niihin liittyvät liitetiedot, jotka tilintarkastaja käy sen jälkeen lävitse. Veroilmoitukset ja muutkin viranomaisraportit on tehtävä määräaikaan mennessä. Tällä hetkellä käytössäni on neljä erilaista ohjelmistoa, joiden päivitykset ja osaamiset on hallittava.

Kirjanpitäjän tärkeimpiä töitä on hoitaa taloushallinnon tehtävät lakien mukaisesti ajallaan. Siksi on tärkeää tuntea lait ja asetukset sekä osapuolet, jotka tietoa tarvitsevat. Olennaista on ylläpitää omaa osaamistaan ajantasakoulutuksin ja seurata alan muutoksia jatkuvasti. Näistä tiedottaminen ja sparraus asiakkaiden kanssa kuuluu hyvään asiakaspalveluun.

– Mikä on kivointa töissä juuri nyt?

Työssäni kivointa on se, että voin tehdä työkseni sitä mistä pidän, ja voin kokea tuottavani lisäarvoa yrittäjille kirjanpidon ja verotuksen osa-alueilla. Juuri nyt kivointa on saada tehdä yhteistyötä UF:n yritysten edustajien ja työntekijöiden kanssa. Ihania työkavereita!

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Minulla on kaksi Maine Coon kissaa ja Saksanpystykorva koira. Eläimet pitävät minut varsin tiiviisti vapaa-ajalla kotioloissa, mikä näin korona-aikaan on ollut suositeltuakin. Koira pitää minut tehokkaasti ulkoilemassa ja olenkin saanut runsain mitoin koiraystäviä naapurustoista ja kauempaakin.

Rakkaiden lastenlapsien kanssa yritän viettää aikaani niin paljon kuin vain töiltäni ehdin. Otan heitä mieluusti luokseni hoitoon ja yökylään. Ehkä eläintenkin vuoksi heidän innostus kyläilemään on ollut runsasta. Lastenlapsia on tällä hetkellä kuusi ikähaarukassa puoli vuotta – 15 vuotta.

– Mitä teet kaikkein mieluiten?

Käsitöitä puikoilla. Ne voi aina laittaa sivuun kun tulee jotain muuta. Ja näin tapahtuu liian usein.

– Mitä haluaisit muuttaa maailmassa?

Että ihmiset osaisivat rakastaa ihan kaikkea ympärillään. Lapsia ei saa kohdella kaltoin eikä luontoa saastuttaa. Uskon, että maailma olisi parempi paikka elää, kun me kaikki kunnioittaisimme jokaisen olemassaoloa ja ymmärtäisimme, että jokaisella on oma paikkansa tässä maailmassa.

– Edellisen haastateltavan Jari Kiisken kysymys: Vakavasti vai tosissaan?

Elämän otan hyvin vakavasti, ja uskon siihen myös pystyväni vaikuttamaan. Joskus sattuma sotkee elämänpolkuja, ja se voi tuoda muutostuulia. Vaikka elämä on vakava asia, pitää sitä elää pilke silmäkulmassa. Huumorilla ja ystävien tuella selviää monista vakavistakin asioista. Sana ”tosissaan” ei kuulu valikoimaani.

– Terveisiä lukijoille?

Puhelu tai yhteydenotto yksinäiselle on iso ilo, joten pidetäänhän läheisistä huolta. Hyvää Uutta Vuotta 2021.

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä