18.9.2020

Viikon kasvo: Saku Harjunpää

Viikon kasvo, Saku Harjunpää
Tämän viikon kasvomme on United Foundersin perustajajäsen sekä Takoin toimitusjohtaja Saku Harjunpää! Kuvassa Saku ja Jarkko valmiina illan peliin. Jarkko liittyi ensimmäisenä yrittäjänä UF-yhteisöön kesällä 2016.

– Työsi pähkinänkuoressa?

Työni jakaantuu kahteen kokonaisuuteen. Toinen hommistani on UF-yhteisön kehittäminen ja kasvattaminen esimerkiksi uusien yritysten ja liiketoiminta-alueiden muodossa. Takoin toimitusjohtajana vastaan puolestaan henkilöstömme tukemisesta sekä liiketoiminnan kasvattamiseen liittyvistä toimista. Tulevaisuuden suunnittelu ja valmistelu muodostavat päivittäisestä työstäni ison osan. Teen monia ilmeisiä ja myös ei-niin-ilmeisiä toimia, jotka edesauttavat yhteisten unelmiemme ja tavoitteidemme toteutumista. Lyhyesti sanottuna työni sekä UF:ssä että Takoissa on olla utelias unelmoija!

– Millaista on ollut työskennellä osana United Foundersia?

Olen aina pitänyt työstäni ja siitä mitä teen. UF:n neljä ja puoli vuotta ovat olleet työurani parasta aikaa. Tämän kokonaisuuden perustamisessa ja rakentamisessa on ollut mahtavaa olla mukana. Nautin suunnattomasti asioiden tekemisestä ihmisten kanssa ja olemmekin olleet uskomattoman onnekkaita siinä, että UF:ään mukaan tulleet yrittäjät ja työntekijät ovat olleet ihan huipputyyppejä. Meitä kaikkia yhdistää tietty yrittäjähenkisyys, innostuneisuus ja terve itsenäisyys. Pyrimme yhdessä tuomaan uusia juttuja rakennusalalle.

– Mitä olet oppinut yrittämisestä neljän ja puolen vuoden aikana? Onko jokin yllättänyt?

Konkreettisista ahaa-elämyksistä kun lähdetään, niin erityisesti yrityksen talouden suhteen olen oppinut paljon uutta. Aiemmin työurallani toimin Vahasen konsernijohtajana ja olin intensiivisesti mukana talouteen liittyvissä asioissa. Olen käsitellyt talousasioita myös jatko-opinnoissani. Kuitenkin vasta yrittämisen myötä yrityksen talouden käytännön ymmärrys ja hienovarainen detaljiikka on todella konkretisoitunut. Mielestäni jokaisen, joka vetää pienempää tai isompaa yritystä, pitäisi olla ehdottomasti tehnyt työurallaan jakso yrittäjänä.

Yrittäjänä olen myös saanut huomata, että kaikella mitä tekee tai jättää tekemättä on hyvin konkreettinen merkitys siihen, millaisena tulevaisuus näyttäytyy. Se tuo mukanaan vastuuta. Isommassa korporaatiossa toimet ja päätökset uppoavat isompaan kokonaisuuteen ja niiden vaikutusta on vaikeampi nähdä.

– Mistä haaveilet?

Lyhyellä aikavälillä siitä, että harrasteautoni Borgward Isabella Coupe valmistuu ensi kevääksi. Pidemmällä aikavälillä siitä, että olen tulevaisuudessakin terve ja hyvinvoiva. Elän jo nyt harmonisesti ja onnellisesti, joten toivon että kaikki jatkuu kuten ennenkin.

– Mitä teet töiden vastapainoksi vapaa-ajalla?

Molemmat lapseni ovat jo lähteneet opiskelemaan, joten vietän vaimoni kanssa kahden aikuisen hyvää ja tavallista arkea. Myös urheilulla on iso osa arjessani: rakastan salibandya ja jääkiekkoa ja teen myös paljon näitä lajeja tukevaa oheisharjoittelua, kuten kuntosalia sekä jonkin verran golfia ja sauvakävelyä. Tavoitteeni on olla pelikentillä hyvässä kunnossa, jotta pystyisin siellä temppuihin, jotka eivät olisi tässä iässä muuten mahdollisia. Pyrin myös syömään mahdollisimman laadukkaasti, se tukee urheilulajeja sekä haavettani terveestä tulevaisuudesta.

– Edellisen haastateltavan Ghislainen kysymys: Kuinka pitkä Chile on (kilometreissä?)

Suomesta puhutaan aina pitkänä maana, kun mittaa on yli 1000 kilometriä. Siksi heitän arvauksen, että noin 1000 kilometriä. Pyydän jo etukäteen Ghislainelta anteeksi huonoa yleissivistystäni. (Oikea vastaus: 4270 km 🤯)

– Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Kuka on kaikkien aikojen paras urheilija?

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä